top of page
Volver arriba

TREBALL FINAL DE GRAU

GRAU DE COMUNICACIÓ

>>> 1·2·3·4·5·6 <<<

Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació - Universitat Oberta de Catalunya                                    CATALÀ  ·  CASTELLANO

1. Què és el TFG?

 

El Treball Final de Grau (TFG) és una assignatura de 6 crèdits, de caràcter obligatori, que realitzaràs en l'etapa final de la teva formació en el Grau de Comunicació.

 

Si superes amb èxit aquesta assignatura, hauràs après a:

 

  1. Aplicar de manera eficaç i amb perspectiva crítica els coneixements adquirits durant el grau.

  2. Analitzar i intervenir en els àmbits professionals de la comunicació.

  3. Detectar necessitats de gestió i ús de la informació i prendre decisions per resoldre-les.

  4. Demostrar domini de la producció de coneixement i la recerca actual en el marc de les       indústries culturals i la comunicació de manera general.

  5. Proposar, gestionar, redactar i presentar un projecte propi en comunicació.

Ancla 1

>>> 1·2·3·4·5·6 <<<

Ancla 2

2. Què hauràs de fer per superar l’assignatura?

En el marc d'aquesta assignatura hauràs d'elaborar i presentar un treball teòrico-analític o teòric-pràctic en l'àmbit de la comunicació. Aquest treball podrà tenir diferents tipologies formals: estat de la qüestió sobre un tema concret, projecte de recerca empírica, fonamentació d'un projecte d'innovació o emprenedoria, elaboració d'un projecte pràctic creatiu o vinculat a la millora del teu entorn professional, entre d’altres.

 

Important: El TFG no és un treball purament pràctic. Fins i tot en un TFG orientat a la creació d’un projecte professional, és imprescindible incorporar una correcta fonamentació conceptual i contextual del projecte. Per això, independentment de la seva tipologia, es considera com a requisit que el Treball Final de Grau de Comunicació tingui una base analítico-conceptual i que estigui fonamentat en evidències teòriques de caràcter acadèmic.

>>> 1·2·3·4·5·6 <<<

3. Qui decideix el tema del TFG?

 

El decideixes tu.

El TFG és un treball personal en el qual tens la llibertat i la responsabilitat de definir el tema i els objectius que et proposes aconseguir. És important que el teu treball s'emmarqui clarament en l'àmbit de la comunicació i connecti amb els continguts treballats durant el grau. Però la temàtica, l'enfocament i les qüestions concretes que desenvoluparàs en el TFG són decisió teva. Per descomptat, comptaràs amb el suport i l'orientació del tutor de TFG que t'acompanya.

Ancla 3

>>> 1·2·3·4·5·<<<

Ancla 4

4. Com s’organitza l’assignatura?

 

A diferència d'altres assignatures estructurades al voltant de pràctiques d'avaluació continuada independents entre si, el TFG es basa en un disseny metodològic que pren com a criteri fonamental l'elaboració progressiva d'un projecte integral, el Treball Final de Grau. Aquesta elaboració progresiva del teu TFG la faràs amb el suport personalitzat del teu tutor de TFG, responsable de fer el seguiment del teu treball. El seguiment consisteix a supervisar, corregir, comentar i discutir els lliuraments parcials (apartats o capítols) del treball, que aniràs lliurant progressivament al llarg del semestre.

>>> 1·2·3·4·5·6 <<<

5. Com has de matricular el TFG?

 

Per matricular aquesta assignatura has d'haver superat totes les assignatures bàsiques i obligatòries del pla d’estudis, inclosa l’assignatura Disseny del Treball Final de Grau. Si compleixes aquest requisits podràs matricular el TFG seguint el procediment següent:

Omplir el següent formulari de pre-proposta de l'11 al 24 de gener, i adjuntar la teva proposta desenvolupada en el marc de l’assignatura de Disseny del Treball Final de Grau.

Atenció: En el cas que hagis cursat l’assignatura obligatòria de Pràcticum en el marc del pla d’estudis anterior a la modificació del grau, podràs matricular el TFG sense necessitat de cursar l’assignatura de Disseny del Treball Final de Grau. En aquest cas, també hauràs d’omplir el formulari  de pre-proposta on et demanem que ens expliquis: A quina modalitat de TFG vols acollir-te? Quina és la temàtica que t'agradaria desenvolupar en el TFG? Què desitges aprendre i quines qüestions t'agradaria explorar? Per què t'interessa i motiva aquest tema? Aquesta informació és imprescindible perquè puguem assignar el tutor que t'acompanyarà en el desenvolupament del TFG.

 

 

 

 

Nota important: la matrícula del TFG requereix autorització prèvia. Sense aquesta autorització no podràs visualitzar l'assignatura al potencial de matrícula. Una vegada haguem comprovat que has enviat la teva proposta i que compleixes els requisits, podràs formalitzar la matrícula juntament amb la resta d'assignatures durant el termini establert.

Ancla 5

Enviament pre-proposta TFG:

De l'11 al 24 de gener de 2021

Matrícula TFG: 

A partir del 28 de gener de 2021

>>> 1·2·3·4·5·6 <<<

Ancla 6

6. On pots trobar més informació sobre el TFG?

Per informar-te més a fons sobre aquesta assignatura et recomanem:

 

  • Consultar Treballs Finals del Grau de Comunicació que es van presentar en cursos anteriors i que ara estan disponibles en el repositori obert de la UOC, l'O2. Aquí tens alguns exemples.

  • Llegir amb atenció la Guia del TFG, on s'explica de manera detallada la dinàmica de l'assignatura i els diferents apartats que ha de tenir el teu Treball Final de Grau.

  • Demanar ajut al teu tutor UOC. El teu tutor o tutora és la persona que tens com a referència durant el procés de matrícula del TFG.

 

>>> 1·2·3·4·5·6 <<<

Ancla 7
bottom of page